Selecteer een pagina

Je aandacht bepaalt je kwaliteit van leven

Richt je je aandacht vooral op de positieve elementen van een situatie, dan voel je je goed en ontspannen en kom je in een positieve denkspiraal terecht. Je gaat op een prettige manier om met jezelf en anderen. Je geniet van je successen en tilt niet te zwaar aan tegenslagen. Je geeft jezelf toestemming om te genieten van het leven en hebt vertrouwen in de toekomst. Je staat jezelf toe fouten te maken, ervan te leren en vol goede moed verder te gaan. Je ziet kansen en mogelijkheden en weet ze te benutten.

Je aandacht vooral richten op de negatieve elementen van een situatie zorgt ervoor dat je je gespannen, onzeker, angstig en eenzaam voelt. Negatieve en alarmerende gedachten voeren de boventoon, waardoor het moeilijk wordt te genieten van het leven en vertrouwen te hebben in de toekomst. Je kunt niet genieten van je successen want het kan altijd beter. Tegenslagen komen hard aan en worden zeer persoonlijk opgevat. Het leven komt bedreigend over en je trekt je steeds meer terug, letterlijk of in emotioneel opzicht.

 Bewust je aandacht richten

Bewust leren je aandacht te richten betekent keuzes maken en doelen en prioriteiten stellen. Dagelijks bewust je aandacht op deze doelen richten zorgt er niet alleen voor dat je je aandacht en energie bundelt, waardoor je veel effectiever en efficiënter kunt handelen, het vermindert ook het aantal negatieve en alarmerende gedachten en zorgt er voor dat je je minder laat afleiden door bijzaken en uit het veld laat slaan door vervelende gebeurtenissen.

Leven volgens je prioriteiten maakt je leven eenvoudiger, overzichtelijker en prettiger. Het geeft je ook meer voldoening, aangezien je leeft vanuit wat voor jou belangrijk is, wat jou gelukkig maakt.