Selecteer een pagina

‘Welke dag is het?’ vroeg Poeh. ‘Het is vandaag,’ piepte Knorretje. ‘Mijn lievelingsdag,’ verzuchtte Poeh..

 

PoohElke nieuwe dag is een kans met een belofte. Duik erin zonder oordeel, zonder verwachtingen en zet al je zintuigen wijd open. De mooiste momenten van je leven zijn juist dié momenten waarin je jouw zintuigen gebruikt. Gegarandeerd! Het zijn namelijk de momenten dat je iets ziet, voelt, hoort, ruikt of proeft.

Neem daarom af en toe de tijd om stil te staan, en geef jezelf lucht om te genieten van die momenten. Heb aandacht voor wat er op je pad komt. Een vriendelijk gebaar, een goed gesprek, de geur van een bloeiende struik of de pas gebakken krentenbollen bij de bakker waar je langs loopt – ze geven je dag dat gouden randje.

Pluk het moment..

Genieten van je leven is genieten van het moment… Om precies te zijn van dit moment! Er is geen andere weg. Je kunt namelijk niet echt genieten van het verleden of van de toekomst.

Toch zijn we – voor mijn gevoel –  vaak té  ‘toekomst’ georiënteerd.. We hebben het er maar druk mee om dingen om ons heen te verzamelen voor ..later.. het jammere hiervan is dat je er dan dus nooit echt van  kunt genieten. Waarom je hele leven bezig zijn om uiteindelijk pas met je pensioen of wanneer je je droom hebt verwezenlijkt te gaan genieten? Dat kan je toch beter nu doen?!

En laten we eerlijk zijn.. Het leven bestaat al uit vaak zoveel gedoe en is bij tijd en wijle gewoon ‘we haasten ons rot’, op zoek naar HET GROTE GELUK of DAT DOEL IN DE TOEKOMST. Terwijl het kleine geluk zich recht onder onze neus afspeelt! Daar staan we te vaak niet bij stil.. Het is te alledaags.. te gewoon en zo’n geluksmomentje gaat daardoor vaak straal aan ons voorbij… sterker nog we herinneren het ons niet eens meer…

Geluksmomentjes..

Wat heb je er aan om onafgebroken achter doelen en/of (grote) dromen aan te rennen als je nooit de tijd neemt om te kunnen genieten van het nu? Wat moet je met een grote spaarrekening als je jezelf tot aan je pensioen de tandjes werkt?…Juist, helemaal niets. Als je jezelf constant voorbij loopt dan werk je eigenlijk voor niets. Want wat heb je er aan als je jezelf geen lucht geeft om er daadwerkelijk van te genieten? Gun daarom jezelf regelmatig wat lucht.. Want voor je het weet ren je alweer door voordat je eigenlijk hebt kunnen genieten van juist die kleine geluksmomentjes!

Ik ben begonnen om iedere dag een geluksmomentje vast te leggen.. Ik maak gewoon een fotootje en plaats het momentje in mijn eigen groep ( Astrid) op WhatsApp. Hierdoor ben ik iedere dag bewust bezig met mijn eigen geluk. Ik kan die momentjes allemaal als bonus terugzien als ik dat wil. Zo herinner ik mij – bv over een jaar – het geluk van vandaag nog….(en vandaag was een fantastisch-nieuws-dag!)

Door iedere dag stil te staan bij deze kleine geluksmomentjes voel ik me veel gelukkiger en houd ik een positieve blik op het leven in het algemeen.. en – niet minder belangrijk –  op mijn eigen leven! Die momentjes brengen mijn leven weer mooi in balans, sterker nog, mijn leven slaat daardoor uit naar HET GROTE GELUK, want dat zijn al die mooie kleine geluksmomentjes bij elkaar.. niets meer en niets minder!…

Dan wordt vandaag óók jouw lievelingsdag..

Winnie the Pooh