Selecteer een pagina

Zelfsturing:

 

Zelfsturing zorgt ervoor dat je jouw leven, jouw werk en jouw motivatie(s) zelf leert besturen. Het zorgt ervoor dat je niet alleen niet afhankelijk bent van anderen maar ook niet door anderen aangezet of gemotiveerd hoeft te worden.

Deze workshop is bedoeld om jou als individu handvaten te geven om bepaalde gedragskenmerken te ontwikkelen en/of aan te scherpen. Laat ik je wat voorbeelden geven:

  • Je hebt geen externe prikkels nodig om jezelf te motiveren
  • Je weet duidelijk wat je wilt en kan daar ook in voorzien
  • Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw eigen acties, keuzes en gedrag
  • Je durft hulp te vragen wanneer dat nodig is
  • Je maakt keuzes op basis van jouw eigen behoeften
  • Je verschuilt je niet en dekt je niet in wanneer je fouten of verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je durft je te verantwoorden
  • Je kent jouw eigen valkuilen, aandachtspunten, ‘oorlogsgebieden’ en leerdoelen en doet daar dan ook niet geheimzinnig over.

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. Innerlijke criticus
2. Innerlijke mildheid
3. Nieuw positief perspectief

We gaan dus aan het werk met de stroom van kritiek die je bewust of onbewust op jezelf loslaat en die zelden stopt. Je Innerlijke Criticus heeft nooit iets positiefs te melden en dus is het tijd om haar de mond te snoeren.

We gaan onderscheid maken tussen wie je bent en wat je doet. Waardoor je beter kan doorpakken naar wat jij wil en nodig vindt.

We werken aan het vergroten van je innerlijke mildheid. Mildheid geeft kracht en doorzettingsvermogen in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Mildheid maakt dat je je kunt focussen op wat je werkelijk wilt en daarmee maak je de weg vrij voor een nieuw positief perspectief.

Stilte als basis…

CoachingHer