Selecteer een pagina

Retraite

Maak in deze stilte retraite kennis met de stilte en wat dit met jou doet. Een stilte retraite zonder moeten, zonder drukte, zonder sociale verplichtingen en afleidingen. Gewoon even niets. Even je hoofd rust geven. Een aantal dagen heerlijk in stilte.

Je maakt kennis met het prachtige geheim van de stilte en je leert daarvan te genieten. In de stilte ontstaat ruimte voor de ontmoeting met jezelf.

De setting van de retraite is klein en persoonlijk. Er is plaats voor 2 gasten, naast mij als stiltecoach. We eten in stilte, we wandelen in stilte en als je het echt niet kunt uithouden dan mag je, buiten het dagelijkse gesprek van een half uur, je hart uitstorten. Tijdens deze retraite staan er verschillende activiteiten op het programma waar je aan kunt deelnemen.

Tijdens deze dagen heb je gelegenheid om te wandelen in de natuur en tijd voor creatieve uitingen. Ook deze worden als een vorm van stiltemeditatie gezien.

De locatie:

Sterkenburgerlaan 6
Driebergen

Accomodatie huisje Sterkenburg

We verblijven in huisje Sterkenburg. Dit monumentale huisje is een van de drie pachterswoningen en behoort bij het Landgoed Sterkenburg. Het huisje ligt in het landelijke Langbroekerweteringgebied, bekend om zijn prachtige natuur en vele mooie kastelen. De zitkamer biedt een uniek uitzicht op de wetering en op het kasteel Sterkenburg. Het vakantiehuis is volledig naar de eisen van deze tijd gerestaureerd, waarbij het unieke historische karakter bewaard is gebleven. Het huis is omringd door een ruime tuin. Je hebt een verwarmde, prachtig monumentale 2-persoons slaapkamer op de eerste verdieping. Op de overloop is een douche en de toilet op de begane grond. Verder is het huisje van alle gemakken voorzien.

Omgeving:

De omgeving van Driebergen leent zich uitstekend om te wandelen. Het nabijgelegen Kasteel Sterkenberg beschikt over 5 hectare bos waar wij als gasten van Huisje Sterkenburg vrij in mogen wandelen..

De setting van de retraite is klein en persoonlijk. Er is plaats voor 2 gasten, naast mij als stiltecoach.

Programma weekend

Vrijmiddag starten we om 17.00 uur met een kennismaking en een maaltijd. Na de maaltijd krijg je een overwegingen/tip mee die jou helpt om stil te worden en te blijven. Na de maaltijd gaan we de stilte in.

Elke dag is er gesprekstijd ingepland met mij. Dat helpt je bij het leren omgaan met jezelf en met de stilte en het structureren van je dag.

Op zondag neem je de tijd om terug te kijken op de week. Om 15.00 uur ronden de week gezamenlijk af.  Je mag iets delen van wat de week je heeft gebracht. En je denkt na over een manier hoe stilte een plek kan krijgen in de structuur van jouw dagelijks leven. Om 17.00 uur gaat ieder weer huiswaarts.

Stilte als basis…

CoachingHer 

 

Aankomst retraite

17.00 uur: Aankomst in huisje Sterkenburg en kennismaking
18:00 uur: Warme maaltijd
19.00 uur: Huisregels
19:30 uur: Overweging Stilte
20.00 uur: Vrije tijd in stilte

Dag 1 van de stilte retraite:

08.00 uur: Ontbijt
09.30 uur: 1e wandeling
11.30 uur: Vrije tijd
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Gespreksmoment 1 met begeleidster
14:30 uur: Gespreksmoment 2 met begeleidster
15:00 uur: Vrije Tijd
18.00 uur: Warme Maaltijd
19.30 uur: Overweging stilte
20.00 uur: Vrije tijd

Dag 2 van de stilte retraite:

08.00 uur: Ontbijt
09.30 uur: 2e wandeling
11.30 uur: Vrije tijd
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Gespreksmoment 1 met begeleidster
14:30 uur: Gespreksmoment 2 met begeleidster
15:00 uur: Opruimen en pakken
16.00 uur: Gezamenlijke afronding
17.00 uur: Naar huis

Annulering:

Wanneer een retraite van mijn kant niet doorgaat, ontvang je het reeds betaalde bedrag volledig terug. Bij afmelding van jezelf tussen vier en één week voor het begin van de retraite wordt 50% van de kosten terug gestort. Als je binnen een week voor het begin van de retraite moet afzeggen vindt er geen restitutie plaats.