Selecteer een pagina

Coaching.. maar dan anders..

Bij CoachingHer gaan we allereerst werken aan balans. Ervaring heeft mij geleerd dat je pas balans kunt ervaren wanneer je los leert te raken van de drukte in je hoofd, de stress en de pijlsnelle ren-je-rot-samenleving.

Eerst wandelen

Bij CoachingHer begin je daarom bijna altijd met een coachingtraject van vier wandelingen. Wandelen en stilte helpen jou om jezelf te ontmoeten, zodat wat diep in jou leeft aan het licht komt. Misschien confronterend, maar wel altijd helend. Al wandelend komen we tot de kern (van de hulpvraag). Daarna kunnen de wandelingen, als dat nog nodig blijkt te zijn, worden opgevolgd door een coachingstraject op maat.

Als stiltecoach loop ik dus letterlijk een stukje met je mee. Wandelen zet je niet alleen fysiek in beweging, ook je hersenen (beide hersenhelften!) komen in actie.
Je gaat ervaren hoe wandelen en stilte(momenten) je innerlijk tot rust gaan brengen. Pas daarna zal koers bepaald worden.

Is wandelen niet mogelijk dan vervalt het wandeltraject en is de coaching gewoon in de praktijk.

Ruimte

Door eerst stilte(momenten) te introduceren in je leven ga je ruimte nemen om te ervaren waar het voor jou werkelijk over gaat. En ergens diep in jou is het verlangen ernaar al aanwezig, maar het lukt je niet om er vorm aan te geven, terwijl je eigenlijk wel weet of vermoedt wat het je kan brengen. Door eindelijk rust en stilte in jezelf te vinden kom je weer in contact met wat wezenlijk en belangrijk is voor jou en ga je de vrijheid ervaren die al in jou is.

Balans

Als stiltecoach, kan ik je dan begeleiden om (weer) verbinding met jezelf te maken en te luisteren naar je gevoel. Pas wanneer je loskomt van belemmerende vaste patronen kom je meer in balans en kan je doorpakken om het beste uit jezelf te halen.

Je ontwikkelt je zicht op je eigen kracht en kwaliteiten, je leert jouw valkuilen en gekkigheden herkennen en je leert de weg vrij te maken voor persoonlijke groei.

Tijdens een no-nonsense coachtraject:

  • Maak je weer kennis met wie jezelf bent met je waarden, je uitdagingen en je mogelijkheden
  • Leer je jezelf aanvaarden omdat je erachter komt wie je niet bent
  • Leer je om met je eigen ‘oorlogsgebieden’ aan de slag te gaan. Je leert omgaan met de dingen of mensen die jou afhouden van innerlijke kracht en rust
  • Leer je jouw toekomst met open vizier en vol vertrouwen tegemoet te treden.

Ik heb geleerd dat alles wat je aandacht geeft groeit. Wat wil jij laten groeien?

Contact

Wanneer je contact met mij hebt opgenomen doorloop je 5 stappen:

Stap 1

De intake
Via de email krijg je een intakeformulier en de algemene voorwaarden. Beide formulieren stuur je terug voor aanvang van het kennismakingsgesprek.

Stap 2

Het kennismakingsgesprek zal in de meeste gevallen wandelend plaatsvinden in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. We maken kennis met elkaar en onderzoeken of er een ‘klik’ is. Tijdens dit gesprek zullen de aandachtspunten geformuleerd.

Stap 3

Het natuurcoachingstraject van 4 wandelingen in het natuurgebied Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel of het Kralingse bos in Rotterdam. Elke wandeling is een individueel coachtraject; jij samen met mij. Iedere wandeling begint met een ademhalingsoefening van 5 minuten opgevolgd door een wandeling in stilte van 15 minuten. Daarna gaan we werken met dat wat de meeste aandacht nodig heeft. Iedere wandeling wordt afgesloten met een klein inzicht en een kop koffie of thee.

Stap 4

Na het natuurcoachingstraject bepalen we per coachingsessie, afhankelijk van jouw hulp- en ontwikkelvragen en/of leerdoelen, de frequentie en voortgang. De coachsessies nemen anderhalf uur in beslag.

Stap 5

Het evaluatiegesprek Is om te reflecteren op je leerproces en de voortgang in je ontwikkeling te evalueren.

Aandacht:

  • De kennismaking is vrijblijvend en gratis
  • De betaling van de factuur voor het traject natuurcoaching (4 wandelingen) dient in een keer en vóór aanvang te zijn voldaan
  • Eventuele coachsessies erna kunnen per keer, middels een pinbetaling, worden voldaan.

Stilte als basis…

CoachingHer